یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم از تشکیل کمیته فقهی و حقوقی استیفای حقوق بقاع متبرکه در قم، با همکاری جمعی از طلاب و فضلای حوزه علمیه قم خبر دارد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والسلمین شوذب شیری، شب گذشته در دیدار با حضرت آیت‌الله علوی گرگانی ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم، اظهار داشت: از کل موقوفات موجود در استان قم، نیمی از آنها دارای متولی بوده و نیم دیگر  نیز بر عهده اداره اوقاف استان قرار دارد.

وی به اهمیت احیای موقوفات استان اشاره کرد و گفت: احیای موقوفات از جمله وظایف سازمان اوقاف و امور خیریه و ادارات کل استانی است که اقدامات گسترده‌ای در این عرصه صورت گرفته است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با اشاره به 170 امام زادگان و منسوبین ائمه معصوم(ع) مدفون در قم، اظهار داشت:‌این بقاع متبرکه اقطاب فرهنگی قم را تشکیل داده‌اند.

وی با بیان این که بر اساس مستندات تاریخی تا پایان قرن ششم، بیش از 440 بقعه امام زاده در قم وجود داشته است، ادامه داد:‌ در میدان آستانه 16 امام زاده مدفون بوده‌اند که امروز آثاری از بقاع آنها وجود ندارد، ضمن این که در میانه خیابان آذر قم نیز مدفن یک امام زاده کشف شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین شیری با بیان این که 95 بقاع متبرکه نیز در قم وجود دارد، افزود: مقام معظم رهبری چندین بار بر معرفی امام‌زادگان کشور، به ویژه‌ امام زادگان مدفون در استان قم تاکید فرموده اند و بیان داشته اند که احیای این بقاع، قطب‌های فرهنگی زیادی را به وجود می آورد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با اشاره به تشکیل ستادی برای برگزاری اجلاس ملی وقف ابراز کرد: امام زادگان علاوه بر این که به ائمه معصوم(ع) منتسب هستند خود از عالمان و بزرگان دین به شمار می‌رفته‌اند.

وی افزود: هدف از همایش مذکور، آشنایی نسل حاضر با امام زادگان و معارف منتشر شده از آنهاست؛ همچنین با برگزاری این همایش، امید است بتوان انتظارات مراجع را نیز در این عرصه برآورده سازیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین شیری از تهیه طرح جامعی برای بقاع متبرکه قم خبر داد و با بیان این که زائران باید کارکردهای فرهنگی را در این اماکن مشاهده کنند، ادامه داد: بر اساس این طرح، تمام جنبه‌های فرهنگی در نظر گرفته شده و نذورات نیز در همان مکان هزینه می‌شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با اشاره به اهمیت بقاع متبرکه در استان و ضرورت احقاق حقوق آنها بیان داشت: اخیراً 18 نفر از طلاب و فضلای حوزه علمیه قم کمیته‌ای فقهی و حقوقی برای استیفای حقوق بقاع متبرکه تشکیل داده‌اند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم در اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم، میراث به جای مانده از علما و امام زادگان را پاس داشته و در راه حفظ آنها بیش از گذشته تلاش کنیم.

313/ 15

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha